BeerUp #5 (UX, engineering culture)

2020.02.11.

Program

17.30
regisztráció

18.00
előadások, felvezetésnek sörkóstoló

20:00
kötetlen beszélgetés

Előadók

A belsőfülön túl – UX a mixed reality eszközök második generációjának korában

Deme Tamás, Mixed Reality Engineer @VIM AEC

Az AR/VR/MR szentháromság az elmúlt pár évben folyamatosan fejlődött, és az új generációs eszközök érezhető előrelépése miatt új interakciókra és felületekre is szükségünk/lehetőségünk van. Melyek ezek az új eszközök, és miért jelentős a változás? Milyen új interakciókra van lehetőségünk? Hogyan álljunk neki a fejlesztésnek?

Neked szól az előadás ha:

érdekel hol van/lesz a front-end fejlesztés új frontvonala, na meg persze, ha csak általában szereted a szuper menő dolgokat.

"State of The Art Software Development", ahogy én képzelem…

Szász Zoltán @digitalblood

A sok "agilis megmondónak" hála, a bizakodók szemében az agilitás lett a "silver bullet", míg a sok csalódott szerint pedig az egyik legkomolyabb szitok szó. Maga az agilis kiáltvány nem tartalmaz olyan szavakat, mint pl. "sprint", "story pont", ellenben tartalmazza a "személyes kommunikáció" és "működő szoftver" kitételeket is.

Az előadás során sok érdekes részlet terítékre kerül. Beszélgetünk arról, hogy milyen értékek mentén érdemes felderíteni a stakeholdereket, meghatározni a felelősséget, kialakítani folyamatokat, vagy akár felépíteni a mérnöki csapatot.

Zoli alapító szervezője a budapesti [Full Stack Meetupnak](https://www.meetup.com/fullstackbp/). Tizenöt év fejlesztés és üzemeltetés után területet váltott. Azóta foglalkozott már product managementtel és engineering managementtel is. Munkája során saját bőrén tanulta meg, hogy mennyire fontosak a fenntartható folyamatok és a kikezdhetetlen szoftver alapja: a tiszta kód. Tudását bárkivel szívesen megosztja, többnyire kérésre (https://szasz.me/slides/), de néha kéretlenül is.


Neked szól az előadás ha:

szeretnél a lényegre, a működő szoftverre koncentrálni és érdekel, hogyan érdemes kialakítani az agilis munkakafolyamatokat.

Regisztráció