BeerUp

Szeptemberi BeerUP #9

RegisztrációVideó megtekintéseRegistration

Az esemény csak védettségi igazolvánnyal látogatható!

18:00 - 18:30 Sörkóstoló

1. Előadás

Salesforce alapok fejlesztői szemmel

Fehér Csaba – Salesforce fejlesztő – Accenture

18:30 – 19:30

Ebben a demo jellegű előadásban végigvesszük, hogyan tudunk pár kattintással egy teljesen működő programot létrehozni, és hogyan lehet még jobban kiterjeszteni a meglévő alkalmazásokat programozással. Egy rövid bevezető után áttekintjük, hogyan és milyen formában tárolja a rendszer az adatokat, ki, mihez és hogyan férhet hozzá, majd kitérünk az Apex programozási nyelvre, a benne rejlő lehetőségekre és a triggerekre. Végül pedig egy gyors workbench példán keresztül gyakorlatban is kipróbáljuk a Salesforce adatlekérést.

Az előadásban a következő technológiákról lesz szó: Salesforce, objektumok, SOQL, Apex, adatmanipuláció, trigger.

Neked szól az előadás, ha érdekel a felhő alapú adattárolás.

19:30 - 20:00 Sörkóstoló

2. Előadás

A kriptográfia történelme

Balog Péter – Project manager - Atoll Technologies Kft.

20:00 - 21:00

Az előadás elsődleges célja, hogy betekintést adjon a kriptográfia fejlődésébe és jelenlegi helyzetébe. Mindenki, aki meghallgatja az előadást, tudni fogja, hogy kik azok az óriások, akiknek a vállán nyugszik a jelenlegi technológia, kik vizionálták és tették lehetővé azt, hogy ma kis lakat fityeghet minden URL előtt a böngészőben, és hogy ki áll éppen nyerésre a kódolók és kódfejtők örök csatájában. Az előadás bemutatja a régen használt módszereket, érinti a caesar kódoláson át a monoalfabetikus és polialfabetikus kódolásokat, megemlíti a világháborúk szerepét, a szimmetrikus és asszimmetrikus kulcsok felfedézést, egészen a mai certifikát központú világig.

Fehér Csaba
Salesforce fejlesztő – Accenture

Csaba villamosmérnökként végzett, de végül a szoftverfejlesztésnél lyukadt ki, és ezen a területen is dolgozik már jópár éve. Közben megjárta Kaliforniát egy gyakornoki program keretében. A Salesforce-szal véletlenül találtak egymásra, de azóta is töretlenül együtt vannak. Szabadidejében is szeret kódolni, jelenleg egy androidos alkalmazáson dolgozik színvakok, színtévesztők számára. Sokat fut, néha focizik és fallabdázik is.

Balog Péter
Project manager - Atoll Technologies Kft.

Péter az ELTE-n végzett programtervező informatikus Msc. szakon, ezen a területen is dolgozik 8 éve, jelenleg techlead/PM munkakörben. A tudásátadás és előadás régóta az élete része, hiszen Uncle Bob megismerése után több éven keresztül Clean Code előadásokat tartott egyetemistáknak diákklubokban, ahova újra és újra meghívást kapott vendégként. Munkahelyén szakmai napokon rendszeresen tálal kollégái elé különböző szakmai témákat, amelyek épp érdekelik vagy dolgozik vele. Informatikus pályafutása előtt zenészként többszáz fellépésen szerezett gyakorlatot szóló és zenekari fellépésben.

Regisztráció a MNDWRK oldalán

Regisztráció

Registration

További eseményeink

More events

További eseményeink

More events

No items found.