Szoftverrobotok Meetup

2019.10.16. (18:00)

Kiknek szól? Rendszergazdáknak, IT vezetőknek, integrációs szakembereknek.

Ahogy a XX. században a gyártási folyamatokat forradalmasították a futószalag melletti ipari robotok, úgy ígérnek az irodai munkában óriási hatékonyságnövelést a napjainkban egyre népszerűbb szoftverrobotok.

Az RPA (Robotic Process Automation) megjelenése előtt egy folyamatautomatizálási projekt jelentős fejlesztési igénnyel járt (akár használtunk valamilyen BPM motort, akár nem), továbbá az egyes érintett rendszerek közötti adatcseréhez megfelelő interfész meglétét feltételezte. Az RPA megközelítése más: a humán felhasználó tevékenységét imitálja, az egyes meglévő IT rendszerekkel azok felhasználói felületén kommunikál.
Először vicces, sőt kicsit ijesztő is látni, ahogy a robot futásakor a robot számítógépe életre kel és a robot a beviteli mezőket kitölti, a gombokra kattint, az alkalmazások által a képernyőn megjelenített információt beolvassa, értelmezi.

A meetup-on megnézzük, hogy technikai szempontból hogyan is lehet jól működtetni egy RPA rendszert, milyen előképzettségek és feltételek szükségesek ehhez.

Többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat:

- Hogyan viszonyul az RPA (Robotic Process Automation) a cognitív folyamatok automatizálásához?

- Hol tart és mi a szerepe a mesterséges intelligenciának az RPA világában?

- Mikor érdemes RPA-t választani low-coding platformmal vagy middleware integrációval szemben?

- Hogyan működik egy szoftverrobot, mekkora a sebessége, és mik az alkalmazásának a határai?

- Egyáltalán mi a jövője az RPA-nak?

Program

18.00
előadások


Előadók

Regisztráció