Open Academy

foteles Fapados  IT konferencia sallangok nélkül a life-long-learning jegyében

Az eseményen elhangzott előadások teljes egészében kiváló minőségben végighallgathatóak a regisztrációt követően.

Mi az Open Academy?

Eredetileg a Balabit (2018 óta One Identity) által életre hívott fapados, közösségi IT konferencia, azzal a küldetéssel, hogy évente kétszer minél több IT szakembert ültessen vissza az iskolapadba a life-long-learning szellemében.

Mi változik most?

A rendezvény alapítója a One Identity
(ex-Balabit), kiemelt szponzori támogatásával, mostantól stratégiai együttműködés keretében a Talentera szakmai közössége szervezi az Open Academy rendezvényeit.

Mi nem változik?

A rendezvény célja, alapvető értékei és koncepciója változatlanok. Sőt, a szervezők nagy része is az eredeti csapatból kerül ki. Tehát továbbra is az esti órákban, marketing bullshit nélkül.

Mi a Talentera?

A Talentera egy ingyenes karrierszolgáltatás, amely tréningeket, közösségi eseményeket, karriertanácsadást és munkaügyi supportot nyújt a karrierjüket agilisen építő szakembereknek.

2021-es Szakmai partnereink

Részletes program

Az előadások nyelve: Magyar.

17:00

Takács András (VP of Product), Commsignia

Badics Alex (Product Owner), Commsignia

Biztonságos V2X üzenetváltás az utakon

András és Alex a kooperatív közlekedés biztonsági szempontjairól beszél előadásában. A V2X technológia bemutatása után szó lesz a benchmarkingról (DMIPS), az üzenetek validálásáról és szűréséről, illetve arról, hogy a biztonságnak (ECDSA) milyen ára van. Végül néhány gyakorlati példán keresztül lesz látható, miként tudjuk kezelni a nagy terhelést intelligens és biztonságos szűréssel.

17:50

Stange Szilárd (VP of Engineering), Strivacity

Envoy: A microservice architektúrák MacGyvere

Szilárd előadásában bemutatásra kerül a natív felhő alkalmazásokhoz tervezett nyílt forráskódú Envoy proxy, illetve ennek mikroszolgáltatás architektúrákban történő alkalmazása. A gyakorlat orientált előadásban megvizsgáljuk az Envoy lehetséges felhasználási területeit, és azokat a kihívásokat, érdekes problémákat, melyekkel napi munkánk során találkoztunk.

18:40

Fried Zoltán (Development Escalation Engineer), One Identity - Quest

GPU kártyák programozása C/C++-ban

Az előadásban az elméleti háttér rövid ismertetése mellett gyakorlat orientáltan kerül bemutatásra, hogyan érdemes hozzáfogni a nem grafikai feladatok programozásához az Nvidia GPU kártyákon. Zoltán elmondja, hogy mitől lesz gyors és mitől nem, még akkor is, ha elsőre nem hangzik logikusan. Az előadás egy konkrét példán keresztül veszi végig, milyen lépések, hogyan változtatják meg a program sebességét.

19:30

Pfeiffer Szilárd (Lead Technologist), Balasys

Transport Layer (in)Security

A TLS a legelterjedtebb és ebből kifolyólag talán a leginkább hamis biztonságérzetet nyújtó titkosítási protokoll a webes kommunikáció világában, amelyet közel negyedmilliárd alkalmazásszerver használ érzékeny adatainak védelmére. A hibás konfiguráció vagy rossz verziók használata rendkívül súlyos sebezhetőségeket eredményezhet. Az előadásban bemutatásra kerül, hogy miként, milyen eszközök segítségével tarthatod folyamatosan karban a titkosítási beállításokat, milyen jó és rossz gyakorlatok léteznek, és mit kell tenned, hogy az összes előírásnak megfelelő, biztonságos A+ minősítést érj el a webes szolgáltatásaiddal.

20:20

Balogh György (CEO, co-founder), Ultinous

A mesterséges intelligencia legújabb eredményei

Közel 10 éve már a deep learning a motorja az AI fejlődésének. A fejlődés egyenlőre töretlen, egy új state-of-the-art eredmény pár hónapig tart aztán jön egy még jobb. Számos területen az AI már az embernél is jelentősen jobb eredményt ér el. Az előadásban bemutatok pár izgalmas eredményt a közelmúltból.

21:10

Illés Márton (Head of development and product management), IoT Inspector

Hogyan dönti romba pár kenyérpirító az Internetet, amit atomháborúk esetére terveztek?

Már megpatcheltük a szervert, frissítettük a gépünket, telepitettük a víruskeresőt, beállítottuk a tűzfalat, lecseréltük a jelszavakat, bekapcsoltuk a kétfaktoros authentikációt, működik a backup, lefutottak a tesztesetek, átment a kód a review-n, bekötöttük a naplózást, kiszerveztük a szolgáltatást a cloudba, de frissítette valaki a firmware-t a kenyérpiritón? Az előadásban belesünk az IoT eszközök motorháztetője alá, néhány konkrét példán keresztül átnézünk pár tipikus IoT eszközökben gyakran előforduló sebezhetőséget, hátha tanulságos lehet ez az IoT világon túl is.

Vélemények az open academyről

"Szerintem kihoztátok a maximumot a járvány miatti korlátozott lehetőségekből. Jó megoldás volt az előre felvett előadások és az élő streamelés kombinációja. Remek volt a szervezés és a technikai lebonyolítás is."

Andras Takacs
Chief Product Officer @ Commsignia

"Helyi szervezés az esemény napján: mindenki időben ott volt, profi technikusokkal, minden just-in-time leanben ment és személy szerint úgy éltem meg, hogy baromi jó hangulat volt! "

Balázs Antal
Employer Branding Specialist @ One Identity

Remek kezdeményezésnek tartom az Open Academy-t, köszönöm, hogy idén én is részese lehettem. Profi szervezés, legközelebb is szívesen eleget teszek az előadói felkérésnek.

Szilard Stange
VP, Engineering @ Strivacity

"Színvonalas előadások, professzionális szervezés, jó volt veletek dolgozni!"

György Balogh
CEO @ Ultinous

“Nagyon jól sikerült a rendezvény! Jó volt a felépítése, egyensúlyban voltak az érdekes, általánosabb és a szakmaibb, teki témák - amelyekhez bevallom én személyesen nem konyítok annyira, de engem ott tartott a képernyő előtt a végéig. Köszönjük a szervezést és sok sikert kívánok a következő alkalom szervezéséhez!”

Beranek D. Gábor
Igazgatósági elnök @ Ultinous

Regisztráció