RÓLUNK

Amit csinálunk, az meglehetősen új és nehezen sorolható be kategóriába. Egyszerre vagyunk karriertanácsadók, trénerek, fejvadászok és employer branding tanácsadók. Ráadásul ezek a címkék közül egyiket sem szeretnénk igazából viselni. Ezért is éreztük fontosnak, hogy kicsit hosszabban is elmagyarázzuk, mit csinálunk, miért csináljuk és miből van a fizetésünk.

Hogyan működik?

​Regisztrációddal automatikusan taggá váltál. Ez a tagság számos nagyszerű dologra jogosít fel téged. Például azonnal hozzáférsz support rendszerünkhöz, amely akár nyugdíjas éveid kezdetéig ellát praktikus munkavállalói tanácsokkal. Díjmentesen részt vehetsz az általunk szervezett trainingeken, szakmai eseményeken.

És ez még csak a kezdet! Az agilis-közösségi megközelítés átszövi működésünket, így számos önszerveződő csoporthoz csatlakozhatsz kihasználva a csapatmunkában rejlő szinergiákat. Például a Talentera önkéntes, jótékonysági projekteket is támogat. Egy ilyen projektben szerzett tapasztalat komolyan növelheti a munkaerőpiaci értékedet.

TRAININGEK, MEETUPOK, WORKSHOPOK

Jelenleg többféle típusú esemény közül választhatnak tagjaink. Ezek zömében olyan, gyakorlathoz köthető tudást kínálnak, melyek elsajátítására a felsőoktatásban általában nincs, vagy csak korlátozottan van lehetőség.

Az eseményeink ingyenesen érhetőek el tagjaink számára.

SUPPORT

Ez tetszeni fog! Ameddig a tagjaink között tudunk Téged, addig emailes support szolgáltatásunk korlátlanul rendelkezésedre áll. Munkajogi vagy cafeteria kérdésed van? Szakértőnk válaszol! Munkahelyi konfliktusod van? Vagy egyszerűen csak bizonytalan vagy egy helyzet kezelésével kapcsolatban? Írd meg nekünk, megpróbálunk segíteni.

KARRIERTANÁCSADÁS

Kérésedre munkatársunk emailben vagy telefonon megkeres és időpontot egyeztet veled egy telefonos interjúra. Egy tizenöt-húsz perces beszélgetésen keresztül igyekszünk megismerni téged és a karriercéljaid. Kitöltesz egy személyiség tesztet, majd egy személyes találkozó keretében kiértékeljük azt és átbeszéljük egyéni karriertervedet. Amennyiben munkáltató partnereinknél van számodra releváns állásajánlat jelezzük feléd a részleteket.

HOL VAN EBBEN NEKÜNK AZ ÜZLET?

​A szolgáltatás a munkavállaló szakemberek számára teljesen ingyenes és mindig az is marad. A fizetésünket a vállalati partnereinktől kapjuk, akiknek segítünk vonzóbb munkahellyé válniuk, illetve megtalálniuk a legmegfelelőbb munkaerőt. Ebből a bevételből finanszírozzuk a trainingeket és az egyéb szolgáltatásainkat is. Fontos tudnod, hogy senkit nem bombázunk kéretlenül állásajánlatokkal. Kizárólag olyan ajánlatokkal keresünk meg, amelyek illeszkednek a karriertervedbe.

A TALENTERA MEGKÖZELÍTÉS

A mai kor legfontosabb gazdasági erőforrásai mi vagyunk, tanuló-gondolkodó emberek. Ez korábban nem így volt, hiszen az elmúlt évszázadokban a föld, a tőke, majd a technológiai és piaci tudás volt az, amiben leginkább hiányt szenvedtek a vállalatok, és alapvetően ezen erőforrások birtoklásán dőlt el a piaci verseny. Ma már azonban nem lekűzdhetetlen kihívás tőkét találni, ha van hozzá egy működőképesnek tűnő üzleti ötlet. És bár az információ továbbra is fontos erőforrás, az Internet korszakában nagyságrendekkel vált gyorsabbá és olcsóbbá a megszerzése. 

Tehát, bár nem minden szektorban és nem minden régióban, de nagy általánosságban igaz, hogy a piaci verseny egyre inkább azon múlik, hogy a vállalatok milyen hatékonysággal képesek magukhoz vonzani a tehetséges szakembereket. Ez az az új kritikus erőforrás, amelyért a cégek ma leginkább harcolnak. A mi célunk az, hogy ennek megfelelően kiemelten foglalkozzunk a tehetséges emberekkel mint értékkel; és hozzájáruljunk ahhoz, hogy az egyén, a vállalatok és végső soron a társadalom is minél magasabb hasznot érjen el általuk.

Hogy hogyan tesszük ezt? Azon dolgozunk, hogy megfordítsuk a munkaerőpiaci modellt. A jelenlegi struktúrák ugyanis még abban a múltban alakultak ki, amelyben a vállalatok dominanciája volt jellemző. Ennél fogva az ügynökségek alapvetően a vállalatokat képviselték, egyfajta tűzfalként működve csak a megfelelő jelölteket engedve át a rostán. A Talentera ezzel szemben kiegyensúlyozottan képviseli mind a munkavállalói, mind a munkaadói oldalt, méghozzá úgy, hogy mindkét oldalnak segít a megfelelő irányba fejlődni azért, hogy kölcsönösen megfeleljenek egymás igényeinek.

A szakemberek számára segítséget nyújtunk karrierjük tervezésében és fejlesztésében, és hogy megszerezzék azokat az esetleg hiányzó képességeket, amelyekre a vállalatoknak szükségük van. Ezzel ugyanakkor támogatást nyújtunk vállalati partnereinknek is, elvégezve helyettük a belső képzések egy jelentős részét. Emellett abban is a vállalkozások segítségére vagyunk, hogy olyan munkahelyi környezetet és kultúrát alakítsanak ki, amely vonzó a célcsoportjuk számára.

Karriertanacsadas