2021. 08. 31. 18:00

Szezonnyitó BeerUP

A történelem legnagyobb BeerUP-ja

A személyes regisztráció betelt, de az előadások felvételét megkaphatod, ha regisztrálsz.

Mi az a BeerUP?

Nem csupán ingyenes sörkóstoló! Sőt, sokkal inkább egy olyan, IT szakemberek számára létrehozott meetup, ahol magas szakmai színvonalú előadásokon vehetsz részt. A szünetekben kínált sörkóstoló pedig a hab a tortán... illetve a pohárban.

Siess-e a regisztrációval?

Igen, hiszen az eseményre a helyek korlátozottan, maximum 250 fő részére állnak rendelkezésre.

Spoiler

A nyári szünet a Talentera számára nem (csak) láblógatással telt: nagy változások előtt állunk, amin rengeteget dolgoztunk, és már nagyon izgatottak vagyunk. Hogy miről is van pontosan szó, azt a BeerUP-on jelentjük majd be.

Helyszín

Westend Tetőkert,
1062, Budapest, Váci út 1-3.

A Tetőkert a bevásárlóközpontból az első szinten, a középső kijáraton keresztül közelíthető meg.

Részletes program

Az előadások nyelve: Magyar.

18:00 Regisztráció, érkezés
18:30 Megnyitó és sörkóstoló
18:50

Czimer Kristóf, Team lead
@ Allwin Informatika

Productionphobia - Félelem attól, hogy valamit elszúrsz az élesített adatbázisban

Fejlesztőként sokan félünk hozzányúlni az éles adatbázishoz. Mi történik, ha valamit elszúrunk? Ebben az előadásban arról lesz szó, hogyan néz ki egy szoftverfejelsztéshez szükséges infrastruktúra a kódtól a szerverig, milyen biztonsági elemeket építhetünk be, hogy megelőzzük az adatvesztést, vagy kipróbálhassuk a kódunkat éles környezetben anélkül, hogy veszélyeztetnénk a user adatok biztonságát.

Sok tennivaló van egy szoftver élesítésével, amelyek elmulasztása hosszú távon visszaüthet, esetleg még jogi következményekkel is járhat. Éppen ezért szükséges beépíteni olyan támogató rendszereket, amelyekre egy ügyfél nyilván nem fog gondolni, de egy fejlesztőnek feltétlenül szükséges. Ezek hosszú távon sok pénzt spórolnak az ügyfélnek, és időt a fejlesztőknek a későbbi hibakeresés során. Persze csak abban a ritka esetben, ha később előjönnének hibák a szoftverben, mert mint ahogyan azt mind tudjuk, egy szoftver élesítése után már soha nem tartalmaz hibákat.

19:15

Badics Alex, system engineer
@ Commsignia

Microservice-jellegű architektúra megvalósítása embedded rendszerekben

A "microservice architektúra" a 2000-es évek vége óta egy rettenetesen divatos szoftverfejlesztési stratégia, főleg elosztott webes rendszerekben.

Az előadásban rá fogok mutatni, hogy a microservice-ek mögött húzódó gondolatok és stratégiák (a laza kapcsolás, az elrejtett, becsomagolt állapot, az üzenetváltás alapú kommunikáció a modulok között, stb.)

sikerrel alkalmazhatók relatíve kicsi, egy processzoron futó, erőforrás-érzékeny szoftverek írásakor.

Bemutatom azt is, hogy a Commsignia-nál a fő termékünk alapjait hogyan adja egy microservice-ihletésű architektúra, milyen előnyei vannak, és milyen kihívásokat kellett leküzdeni. Hozok konkrét ötleteket is egyes problémákra, megmutatva, mi hogyan oldottuk meg őket.

Továbbá összevetjük a határterület módszereket: például a klasszikus szolgáltatás-orientált architektúrákat, az objektum-orientált programozás ősi (message-passing-típusú) változatát, és a klasszikus standalone task-alapú beágyazott programozást.

19:40

Póda Csanád, alapító
@ Machine Learning Budapest

Machine Learning a magyar KKV-kban: Felhasználási területek és buktatók

Az előadás során rámutatok a Machine Learning főbb alkalmazási területeire, elsősorban azokra koncentrálva, amelyekből a magyar KKV-k is profitálhatnak. Esettanulmányokon bemutatva járjuk körbe, hogy mik a leggyakoribb buktatói egy-egy ilyen kezdeményezésnek, mire kell odafigyelni, és mik az alapelvárások egy ilyen projekt indításakor.

20:05 Szünet
20:25 Sörkóstoló
20:40

Németh Kálmán, DevOps Engineer @ BlackBelt Technology

Automata váltós?! Hagyományos nincs?!

Egy valós példán keresztül mutatom majd be, hogyan választottuk ki a megfelelő "automation tool"-t két kubernetes cluster és a CI/CD pipeline automatizált felépítéséhez és üzemeltetéséhez. Az előadás során szemléltetem majd a kubernetes cluster létrehozását, a CI/CD pipeline és a különböző alkalmazás környezetek telepítését is.

21:05

Tamács Csaba, lead developer
@ One Identity

Frontend microservices

Az elmúlt pár évben sokat változott a frontend fejlesztés világa. Mára gyakran olyan komplex alkalmazásokat kell kliens oldalon összerakni, ahol sokszor nemcsak egy pár ember foglalkozik a felület fejlesztésével, hanem akár több csapaton is átívelő feladat, ahol érdemes különálló service-ekben gondolkodni.

Előadásomban szeretném megmutatni Nektek, mi hogyan bontottuk szét a monolit app-unkat. Szó lesz arról is, hogyan oldjuk meg az alkalmazások közti kommunikációt és a code sharinget, valamint arról, milyen problémákkal szembesültünk, és milyen tapasztalatokat sikerült gyűjteni.

Azok számára lesz izgalmas az előadás, aki kíváncsi arra mit tud az nx. Végigvesszük a legfontosabb funkcióit és megnézzük, hogyan konfigurálható az igényeinknek legmegfelelőbbre.

21:30

Szász Zoltán, szabadúszó segítő
@ digitalblood

Az együttműködés hálójában

Egy tipikus szoftverfejlesztési projekthez nagyon sok érdekelt fél közös munkája szükséges. és ezeknek a stakeholdereknek sokszor különböző a célja (jó esetben csak részben).


Az előadás során végigvesszük, hogy ezeket a célokat miként lehet a közös mederbe terelni, hogy a projekt ne legyen egy tipikus szoftverfejlesztési fiaskó.


Megtudhatod majd, mi okozza ezeket a nézetkülönbségeket, miként lehet a tipikus hibákat elkerülni és ajánlok majd 1-2 működő receptet is, hogy jobb legyen a helyzet.

Regisztráció

Az eseményre a helyek beteltek!
Alább regisztrálni kizárólag az eseményen készült felvételek megtekintésére tudsz.